Home / Stiri / Trofeul tematic TBT Race – inspirat din cultura saseasca

Trofeul tematic TBT Race – inspirat din cultura saseasca

În această ediție, aducem din nou în prim-plan trofeul tematic inspirat din cultura săsească – Bortenul. Accesoriul purtat pe cap de fetele tinere, confirmate, o tocă înaltă, cilindru, din catifea neagră, scoasă în evidență de panglicile colorate, ce atârnau pe spate până la tivul rochiei.

Potrivit Confirmarea reprezintă un moment-cheie în viața unui credincios evanghelic. După botez, Confirmarea este cel mai însemnat moment din viața unui copil. Această zi marchează o limită importantă a vieții: desprinderea de copilărie și intrarea oficială  în rândul comunității, ziua în care tinerii își mărturisesc credința evanghelică lutherană și participă pentru prima dată propriu-zis la Sfânta Împărtășanie. În duminica de Florii, la ceremonia de Confirmare, copiii îmbracă portul tradițional de sărbătoare, băieții poartă pentru prima dată haina de biserică (Kirchenpelz/Kürschen), iar fetele poartă pentru prima dată pe cap Bortenul (toca de catifea), ce le va simboliza statutul de fete tinere până la căsătorie.

Și în acest an premiul oferit locului 1 de la categoria Feminin – Traseul lung, a fost confecționat de către Doina, unul dintre sportivii Nomad si organizator, inspirația fiindu-i acest accesoriu Borten și fascinația pentru somptuasele veșminte săsești, bogate în broderii și podoabe. 

 

Trofeul tematic TBT Race - inspirat din cultura saseasca

Surse:

 

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow