Home / Despre

Despre

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB cu startul și finișul la Saschiz, al cărui scop este promovarea satelor săsești și a rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara si promovarea locurilor, istoriei, naturii, arhitecturii si traditiilor din zona de aceea activitatile țin un weekend prelungit.
Concursul, care a avut prima editie oficiala in 2014 în Viscri, a fost precedat de încă 2 ediții anterioare dedicate copiilor din localitățile TBT Race.
Acum concursul are startul în Saschiz, fiind o localitate cu o mai mare infrastructură așa încât să primească un număr mare de participanți.
De la o singură distanță concursul are acum trei distanțe. Una de 77 km în care parcurgi complet peisajul  si zonele de interes locale (inclusiv Viscri), una medie, pentru începători sau mai putin antrenati care are lungimea traseului de 42 km si una scurta pentru copii si familii de 22km.
Pe langa traseele clasice mai sunt si altele variate pe care le puteti gasi in partea de jos a paginii Fun Stage Race.
Traseele, care au inceput sa fie construite in 2011, parcurg atât zone special amenajate din rețeaua de poteci cât și dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi. Traseele de concurs trec prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz.cetatea

În același timp concursul și evenimentul este o explorare a trecutului nostru, al sașilor, a culturii din zonă. E o întoarcere în timp și în istorie care e în contrast cu noua perspectiva a loculului care oferă o noua abordare turistica: activitați pentru o viață activă, trasee unice, confort in cadrul arhitectural refacut aproape de traditional, mancare sănătoasa din producția locală.

În ultimii ani evenimentul s-a extins pe mai multe zile devenind un festival ce include evenimente culturale, culinare, traditionale, concerte excursii tematice, ateliere diverse, incluse si pentru ca exista un flux major de participanti care vin cu familiile. S-a infiintat un camping in cadru natural cu o atmosfera extraordinara in fiecare seara.
La Saschiz puteti face o vacanta activa pentru fiecare mebru al familiei.

TBT Race (6)

Rețeaua de trasee are 100km de trasee.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi o experienta unica utilizatorilor, de a atrage un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber in zona si de a creste veniturile localnicilor printr-un turism verde si responsabil. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt usor de urmarit, sunt construite in proportie de 80% prin padure si pot fi utilizate pe toata perioada anului, exceptand perioadele cu zapada.

TBT Race - Transilvalia Bike Trails (8)

TBT Race - Transilvalia Bike Trails (5)

Construcția rețelei a început in anul 2011 cu traseul ce leagă satele Crit si Mesendorf, cu o lungime de 7 km si s-a continuat in anul 2013 cu traseul Crit-Bunesti (7 km). De atunci s-au mai construit/amenajat si traseele Viscri – Bunesti 15km, Viscri – Saschiz 35km, Crit – Saschiz 22km.

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow