Home / Regulament

Regulament

Organizatorul Concursului:

Organizatorii concursului ”TBT Race” sunt Clubul Sportiv NoMad Multisport și Fundația ADEPT Transilvania .

Locul și durata desfășurării concursului:

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs de ciclism Cross Country (MTB) a cărei cursă principală va avea loc în data de 17 august 2024 când e si etapă de Cupă a României. Aflat la ediția a X-a concursul are startul și finișul în satul Saschiz din județul Mureș, regiunea Transilvania. Obiectivul acestui concurs este de a lansa și promova rețeaua de trasee de bicicleta ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara. Evenimentul are 3 trasee diferite (lung – 78km, mediu- 41,5km și scurt – de aprox 24km). Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețea cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi  (Viscri, Meșendorf, Criț, Cloașterf, Bunești, Saschiz). Se trece și prin curțile bisericilor fortificate și prin cetatea Saschiz.


Echipament Obligatoriu:

 • Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenți, atat in timpul competiției cat si in timpul antrenamentelor.
 • Ajustata corect, o casca XC este foarte confortabila și aerisită;
 • Este interzisă decuparea/găurirea numărului de concurs sau rularea acestuia pe ghidon. Trebuie să fie vizibil pentru identificarea atât în teren cât și în fotografii.
 • Bicicletele folosite la TBT Race trebuie propulsate doar prin forța umană mai putin cele ale insotitorilor maturi din categoria family care pot fi electrice sau a participantilor la categoria non-competitiva eBike de la traseul mediu; In iesirile premergatoare si de duminica, adica la Fun Stage Race, se pot folosi si biciclete electrice doar sa mentionati la inscriere si pe foaia de la plecare. (Biciclete electrice se pot inchiria de la unul din centrele din zonă)
 • Bicicletele acceptate sunt cele pentru teren accidentat/offroad/mtb, în bună stare de funcționare sau de tip Gravel pentru participantii la categoria dedicata de la traseul mediu.
 • Numărul de concurs va fi montat pe bicicleta, în fata, pe ghidon vizibil, nu se va rula și nu va fi înlăturat decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon)
 • Concurenții pot repara sau înlocui orice piesa cu excepția înlocuirii cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisa, concurenții trebuie sa treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon;
 • În cazul unei pene sau a unor defecțiuni minore, realimentare, sau alte opriri, concurentul este obligat sa elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur, lateral potecii sau traseului. Deci opririle se fac in afara trasei de concurs.

De aici puteți descărca și completa declarația pe proprie răspundere. Ea se va preda la Race Office în momentul înscrierii.
Înscriindu-va la acest concurs vă asumați respectarea regulamentului și elementele specificiate în declarația de participare pe proprie răspundere.


Recomandări:

 • Bidon sau bidoane cu apă sau izotonic (de preferat sa fie pus la îndemâna în suportul de la bicicleta);
 • Ochelari (pentru protecția împotriva insectelor, crengilor, noroiului sau prafului);
 • Pompa, camera de schimb, petice pentru PANA, leviere si multitool pentru reparatii diverse/șnur pentru cei care au tubeless;
 • O ureche de schimbător potrivită nu strică niciodată și nici nu este grea. La fel și o za de siguranta pentru lanț în caz că se rupe;
 • Telefon mobil protejat de umezeala păstrat într-o husa/pungă. E foarte util în situații de urgență, evacuare sau dacă vă opriți să faceți poze/filme;
 • Participanții ar trebui sa aibă cel putin 3-4 ieșiri de antrenament înainte, de preferat pe teren similar, accidentat cu diferenta de nivel similare pentru o experiență mai plăcută;
 • Vă recomandăm conectarea cu natura și oamenii care vă înconjoară (deaceea sunt interzise sitemele audio, pentru ascultarea muzicii, sistemele radio, de comunicații; E important să auziți concurenții din jur pentru evitarea acroșajelor.
 • La depasire strigati „Loc” așa încât cel din față să vă cunoască intenția și să vă facă loc pe partea pe care se simte el mai în siguranță. În spații mai largi puteți comunica pe ce parte intentionați să faceți depășirea (Ex: trec prin dreapta)
 • Vă recomandăm recunoașterea pentru antrenament și familiarizarea cu traseul și marcajele.

Numărul participanților în ziua cursei principale este limitat la 1.500. Distribuția locurilor este:

Traseul Lung (78 km)300 Locuri
Traseul Mediu (41,5 km)800 Locuri
Traseul Scurt (24 km)300 Locuri

Pentru cursele din zilele precedente, cele dedicate copiilor sau Fun Stage Race-ului nu sunt stabilite limite de locuri.

Categoriile de participare:

78 Km

Avansați / Legitimați

41,5 Km

Hobby*

24 Km

Începători / Copii

Elite Masculin Open*

Elite Feminin Open*

Feminin Master și Amatori Masculin 18 – 29 ani

Masculin 30 – 39 ani

Masculin 40 – 49 ani

Masculin 50 – 59 ani

Masculin 60 + ani

Feminin sub 35 ani

Feminin 35+ ani

Masculin 14 – 18 ani

Masculin 18-29 ani

Masculin 30-39 ani

Masculin 40-49 ani

Masculin 50-59 ani

Masculin 60+ ani

Gravel

Feminin Open (Individual)

Masculin Open (Individual)

Family Feminin 8-13 ani (1 fata + adult**)

Family Masculin 8-10 ani (1 baiat + adult**)

Family Masculin 11-13 ani (1 baiat + adult**)

*e-Bike – Categorie Non-Competitivă, mai multe detalii cititi aici.

*Nota: Sportivii legitimați și cei mai experimentați care consideră că se pot întrece cu ei în aceeași categorie și care vor o experiență completă – vor parcurge traseul lung

Vârsta se calculează în funcție de ce varsta implineste concurentul in acel an indiferent de ce perioada a anului este nascut, inainte sau dupa data concursului.

Vârsta minimă de participare la categoria individual este de 14 ani. În cazul în care vor fi doritori minori (sub 14 ani), legitimati la Federația de ciclism sau care dovedesc experiența necesară care să le permită parcurgerea traseului în siguranță individual (neînsoțiți), traseul scurt sau mediu, vor fi încadrați la categoria “14-18 ani Masculin”, respectiv “Sub 35 ani Feminin” la traseul mediu sau la categoria “Masculin Open, respectiv “Feminin Open” în cadrul traseului scurt.
Pentru cei mici exista un curs si un concurs in zilele ce preced cursa principala.

Atentie, cererea pentru excepție se va transmite de către părinte prin email la info@nomadmultisport.ro (oferind detalii cu privire la pregatirea minorului), iar înscrierea va fi validată doar dacă vor fi însoțiți de către părinte la biroul de înscrieri/ridicări pachete si vor semna o Declaratie pe proprie raspundere pentru minori.

Echipele (Parinte însoțitor sau însoțitor adult +1 Copil) sunt descalificate in cazul in care intervalul de timp dintre cei doi depășește 30 sec. Copilul trebuie sa fie in permanenta insotit de catre parinte/Însoțitor adult pe intreaga distanta si sa fie la contact vizual pentru siguranță.
Timpul final fiind calculat în functie de al 2-lea membru finisher, care trece linia de finish.

Este interzisă împingerea, tractarea sau ajutorul copilului din echipele Family. Aceștia doar trebuie protejati de posibile incidente nu si propulsati în defavoarea altor copii. 

** Nota: Vârsta minimă a Adultului (Partinte/tutore) care va însoți copilul la categoria Family este de 18 ani. Acesta poate folosi bicicleta electrica pentru însoțirea copilului.


Premii:

Lista actualizată o găsiți aici


Procesul de înscriere și ridicare pachet:

  • Perioada: 15 Aprilie se deschid înscrierile online. Participanții completează formularul online. Înscrierile se închid în 16 august 2024 (in functie de locurile disponibile).
  • Taxa: Valoarea contibuției este stabilită în funcție de perioada în care se plătește. Detalii cu privire la valoarea contibuției o gasiti aici.
  • Cum: Modalitățile de plată: plata cu cardul in momentul inscrierii până în data de 14 august 2024, ora 23:59. Numerar* la fata locului, 16 august 12:00 – 21:00 (*in limita locurilor disponibile).
  • ATENTIE! Nu se fac înscrieri noi sau plata taxei în ziua concursului! Inscrierile la Cupa Nationala a Romaniei (CNR) si validarea licentelor se poate face doar vineri 16 august 2024.
 • Anularea participării: Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreșteîşi anuleze înscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa info(@)nomadmultisport.ro. În cazul retragerii înscrierii, taxa de participare NU POATE FI RETURNATĂ (conform cu Ordonanta 34/2014, Art. 16. al. L) însă locul poate fi cedat unui alt concurent. Îi incurajăm pe cei care nu mai pot concura să transfere taxa altei persoane şi să anunțe organizatorul printr-un email trimis la adresa info[@]nomadmultisport.ro până pe data de 1 august 2024. În caz de neprezentare la start, descalificare, abandon, retragere din concurs din orice motiv taxa de participare NU POATE FI RETURNATĂ.

Responsabilitățile Organizatorului:

 • asigura pachetul de start pentru concurenți;
 • asigura marcarea traseului;
 • asigura puncte de rehidratare si verificare;
 • asigura premii in bani si echipament, trofee si medalii;
 • asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurenților la acestea; sosirea cronometrata cu un sistem de chip-uri;
 • asigura siguranța la start si finish, prin paza si suport medical;
 • asigura medalie si tricou de finisher fiecărui finalist;
 • asigura informarea cu detalii tehnice înaintea concursului;
 • în conditii meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide modificarea/amânarea/anularea competiției.

Notă: Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele de ghidare.


Responsabilitățile Participantului:

 • Toți concurenții participă la competiție pe propria lor răspundere fiind conștienți de riscurile existente prin participarea la acest concurs.
 • Concurenții se obligă să poarte chip-ul primit la ridicarea pachetului în momentul validării înscrierii. În cazul pierderii sau deteriorării chip-ului de concurs în timpul cursei concurentul nu va putea fi încadrat în clasament;
 • Fiecare participant este obligat sa urmeze îndrumările comisarilor de traseu și a organelor de poliție. În locurile unde aceștia nu sunt, să respecte regulile de circulație și să manifeste prudență;
 • Concurenții care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente) participă pe propria răspundere și renunță prin însăși înscrierea la competiție la orice drept de a solicita despăgubiri;
 • Concurenții trebuie sa cunoască regulamentul, să se pregătească și să se documenteze, să fie atenți la ședința tehnică, să considere cu precauție  informațiile anunțate de organizatori, prin mijloacele de comunicare oficiale (site, facebook, e-mail, sms, audio) organizatorul anunță informații oficiale chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul regulament.
 • în cazul constatării unui accident, concurenții sunt obligați să îl raporteze la primul punct de control sau să sune pe numărul de urgențe afișat pe numărul de concurs sau la 112 și să acorde primul ajutor dacă e necesar și se pricep;
 • Concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurator și să nu abandoneze deșeuri pe traseu. Abandonarea deseurilor pe traseu atrage descalificarea sau penalizarea, dupa caz.
 • În caz de abandon sau descalificare sportivul este obligat să anunțe organizatorul predea chip-ul de cronometrare la primul punct de control, finish sau unde va anunta rganizatorul.
 • Concurenții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori, mașinile, căruțele, animalele sau cetățenii ajunși întâmplător pe traseul de concurs.

Condiții ce atrag descalificarea:

 • Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
 • Nefolosirea caștii de protecție pe timpul concursului.
 • Comportamentul agresiv fiziv și verbal, limbajul vulgar, trivial fata de concurenți, voluntari, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea, șicanarea etc.) chiar si in mediul online. *Comportamentul lipsit de Fairplay de la alte concursuri NoMad duce la neacceptarea înscrierii la TBT Race și la celelalte concursuri din calendar.
 • Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
 • Schimbarea bicicletei in timpul concursului.
 • Schimbarea numărului de concurs.
 • Pierderea sau distrugerea chip-ului de cronometrare.
 • !!!Abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lasate doar in punctele de alimentare și în zona de sosire.
 • Consumul de substante interzise;
 • Nerespectarea regulilor concursului și a indicatiilor arbitrilor, organizatorilor.
 • Traseul lung va avea doua puncte cu timp limita. La Mesendorf timpul limita: 12:30, la Crit 16:30, iar la km 71 (CP1 directia de intoarcere) ora 18:00. Concurenții care depășesc acest timp vor preda chip-ul de cronometrare către arbitri (și/sau) voluntari și se vor întoarce pe traseul scurt.
 • Descalificările se pot face si dupa concurs in urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenți.
 • În cadrul categoriei „Family” copiii nu pot fi împinși sau tractați de către adulți, nerespectarea va atrage descalificarea echipei. Dealtfel nici ceilalti concurenti nu pot fi impinsi sau tractati.

Contestatiile:

În cazul în care exista contestatii acestea se dupun la Race Office in termen de 20 de minute de la publicarea rezultatelor intermediare.


Drepturi de autor:

Organizatorul își rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune către partenerii ai concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurenții TBT Race, din timpul desfășurării acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium). Cei care vor sa utilizeze aceste materiale sunt rugați sa ceara acordul la adresa info @nomadmultisport.ro și să menționeze evenimentul de la care provin.

Notă: In cazul in care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forța majora, si/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, modificarea / amânarea / oprirea/ prelungirea concursului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul regulament, de câte ori este necesar și fără nici o notificare prealabilă. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a concursului TBT Race.

Prin înscrierea la concurs participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator, precum si cu participarea la Concursul “TBT Race” astfel, implica acceptul si consimțământul participanților ca datele lor personale sa fie păstrate si prelucrate de Asociația Clubul Sportiv Nomad Multisport in scopul desfășurării Concursului.

nomad multisport organizator evenimente sportive Regulamentfundatia adept - Regulament

 

 

 

 

Notă: Dorim sa menționăm faptul ca datele personale înscrise in formular NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri, decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare si pentru informarea concurenților legat de concurs.

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow