Home / Stiri / Trasee noi si inscrieri deschise la Transilvania Bike Trails Race

Trasee noi si inscrieri deschise la Transilvania Bike Trails Race

Pentru ca in fiecare an la Transilvania Bike Trails Race startul e din alt sătuc săsesc, anul acesta a venit momentul sa luam startul din Saschiz chiar din piațeta de langa turnul cu ceas al bisericii fortificate.

Concursul aniverseaza finalizarea celor 100 de km de trasee construite, marcate si pietruite special pentru voi ciclistii. Proiectul e co-finantat de grantul din partea Elvetiei prin intermediul contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Concursul și evenimentul este o explorare a trecutului nostru, al sașilor, a culturii din zonă. E o întoarcere în timp și în istorie care e în contrast cu noua perspectiva a loculului care oferă o altă abordare turistica: activitați pentru o viață activă, trasee unice amenajate, confort in cadrul arhitectural refacut aproape de traditional, mancare sănătoasa din producția locală.

Ca si noutati s-au adaugat poteci noi, se trece in coborare prin cetatea Saschiz la distanta lunga si s-a creat un traseu mai scurt pentru incepatori/insotitori asa incat sa se bucure si sa guste si ei din experienta concursului, a potecilor construite, coborarilor si trecerior prin fortificatiile bisericilor.TBT Race - Transilvalia Bike Trails (8)
La a 3-a editie se va pastra bucla de anul trecut care trece prin Meshendorf  – Viscri – Bunesti – Criț, se va adăuga doar legatura cu Saschizul (aproximativ 30km usori). Ultima coborare foarte distractiva va trece chiar printre zidurile cetatii frumoase de deasupra satului.
La fel, pe traseu, se va trece prin fortificatiile bisericilor din Bunesti, Crit si Meshendorf unde veti fi asteptati cu apa si mancare.TBT Race - Transilvalia Bike Trails (6)
Pentru ca intregul traseu are acum 75 de km fiindu-i adaugate conexiunile la bucla (adica o urcare dupa start de 6km pe asfalt, o poteca construita pe creasta dealului si coborarea spre cetate) am facut si o a doua distanta pentru incepatori de 40 de km. Traseul scurt nu trece prin cetatea Saschiz, prin Viscri si prin Bunesti. Are mai multa sosea mai ales pe zona de intoarcere si trece in plus prin Cloasterf.

Traseul scurt este adresat incepatorilor iar cei care au mai fost pe podium la alte concursuri de ciclism cu distante mai mari de 30 km sunt rugati sa se inscrie la distanta lunga.
Startul si traseul sunt comune pentru cele 2 distante pana la fortificatia Meshendorf.

Masina oficiala a concursului va fi Renault Kadjar asa incat sa putem accesa mai usor traseul pe drumurile forestiere din zona.

Trofeele si medaliile sunt facute in colaborare cu mesterii locali si din materiale locale iar tricourile de exceptie ca de obicei facute de graficianul nostru Stefaaan Zincenco.

Inscrierile au fost deschise si programul pe scurt e mai jos. Pe masura ce ne apropiem de concurs va vom transmite noutatile si vom actualiza programul cu activitatile colaterale programate incluse. O parte din concurenti si voluntari vin cu cateva zile inainte sa se bucure de acest weekend prelungit, de trasee, de activitatile culturarle, de natura, de arhitectura si mancarea din zona.

Vineri 19 august
Ture usoare de antrenament
19:00 – 22:00 Ridicarea numerelor de concurs din Saschiz de la sediul Fundatiei ADEPT

Sambata 20 august
7:30-9:00 Ridicare numere concurs din Saschiz din zona de start
10:00 START – Transilvania Bike Trails Race
12.00 Sosirea primilor concurenti
14:00 Masa cu produse locale si tauras la proțap
17:00 Premiere traseul scurt
18:00 Concert 4Tune Quartet
19:00 Premiere traseul lung si tombola
21:00 Socializare la foc, vin si chitara

Duminica
Tura usoara de refacere pe traseele costruite.TBT Race - Transilvalia Bike Trails (4)

Mai jos aveti alte activitati pe care le mai puteti desfasura in zona inainte sau dupa concurs. O parte din ele si altele incercam sa le incadram intr-un program inainte si dupa concurs asa incat sa va insoteasca sau astepte un ghid.

Vizitarea bisericilor fortificate Crit, Viscri, Saschiz, Meshendorf
Vzitarea diferitelor pensiuni care au refacut casele sasesti si au adaptat functionalitatea la arhitectura initiala (Viscri 125, Bike Trails Inn …)TBT Race - Transilvalia Bike Trails (2)
Vizita la ferma de bivoli Mesendorf
Vizitarea centrului de ceramica de la Saschiz (se fac demonstrații)
Vizita la cetatea taraneasca de pe deal din Saschiz
Vizita la caramidarul din Viscri
Vizita la fierarul din Viscri
*Pe masura ce ne apropiem de concurs incercam sa le program si la anumite ore aceste activitati o parte urmand sa se desfasoare in saptamana dinainte de concurs.

Cazarile
E bine sa faceti rezervarile din timp pentru ca luna august e o perioada destul de aglomerata. In aceasta perioada o parte din sași se reintorc in vacanta sa-si revada locurile in care au crescut si sa se reântâlnească iar 30 de locuri sunt ocupate de voluntarii nomazi veniți din Bucuresti.
De la Rupea până la Sighisoara sunt mai multe sate cu pensiuni care va pot gazdui.
Chiar si asa o sa incercam sa construim un camping in apropierea zonei de start si sa amenajam o parcare in localitate.

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow