Home / Stiri / Medalia Transilvania Bike Trails 2023

Medalia Transilvania Bike Trails 2023

02.08.2023 – Continuăm seria de medalii inspirate din însemnele vecinătăților satelor săsești de la TBT Race.

Aceste însemne decorate cu forme speciale erau folosite la transmiterea veștilor se dădeau personal de la o familie la alta până când se întorcea la cel ce trimitea vestea, ceea ce însemna că toată comunitatea fusese anunțată. Un fel de WhatsApp de acum 200 de ani.
 
Anul acesta însemnul de inspirație este al unei vecinatăți din Viscri, un însemn găsit în muzeul bisericii fortificate pe care vă sfătuim să o vizitați. Anul trecut însemnul din care ne-am inspirat a fost din Mesendorf și acum 2 ani a fost din Criț.

Însemnul de anul acesta, din care ne-am inspirat, seamănă mai degraba cu o drona în partea de sus. Cercurile le-am integrat în medalie sub forma roților de bicicletă. Forma medaliei este aproximativ aceeași.
În culoarea albastră (tipică a multor case săsești) plutesc semnele fiecărui sat prin care trecem.
Inima centrală, foarte des reprezentată în simbolistica locală ( cojoace, însemne, tavanul bisericii) reprezintă și pasiunea noastră comuna pentru acest sport, pentru ce facem și pentru aceste locuri.

Nici spatele medaliei nu a ramas nedecorat. O să vă aducă aminte unde ați fost: “Concurs de Mountain Bike în inima Transilvaniei printre sate și fortificații medievale, coline, păduri și pajiști de mare importanță naturală.”

Panglica reflectă biodiversitatea variată a locului. E colorata de fluturii, păsările și florile zonei. Biodiversitate renumită cuprinsă și în „Transylvanian Florilegium”, cadoul oferit de Prințul Charles României cu ocazia celor 100 de ani de la crearea statului român modern, carte pe care o puteti regasi la caza muzeu, din Viscri, a Regeui Charles. în Transylvanian Florilegium, cadoul oferit de Regele Charles României cu ocazia celor 100 de ani de la crearea statului român modern.

Stim că o să vă placă!

Medalia Transilvania Bike Trails 2023

 

medalia-transilvania-bike-trails-2023

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow